Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2009 17:40 - Кръгла маса еврофондове
Автор: ippm Категория: Бизнес   
Прочетен: 1335 Коментари: 0 Гласове:
0



На 26.11.2008 г. в Института за управление на програми и проекти се проведе КРЪГЛА МАСА на тема „Оценителните процедури – катализатор за ефективното използване на средствата от еврофондовете”. Инициативата бе организирана от Фондация за прозрачни регламенти, Фондация "Човешките ресурси в България и евроинтеграцията", списание "Фондове, програми, проекти" и със специалното съдействие на НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
Обсъдени бяха темите за професионалния подбор на оценители по процедурите, отговорността на оценителите и възможностите да защитават своята оценка, прозрачността на оценителните процедури, мотивираността на отказ за финансиране, спазването на сроковете за оценка, сключването на договорите и реимбурсирането на вложените и изразходвани средства.
Участниците изготвиха доклад-становище с конкретни препоръки за подобряване на механизма на оценяването на проекти. Копие на становището от кръглата маса бе изпратено до Еврокомисаря за Защита на потребителите Меглена Кунева, Зам.-министър Председателя по Европейските фондове Меглена Плугчиева, Председателя на Парламентарната комисия за борба с корупцията Бойко Великов, Ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова, до УО на Оперативните програми и Националните планове за развитие, както и до работодателски и синдикални организации. Можете да изтеглите становището оттук:

http://www.ippm-bg.org/index.php?MhObg5KvQtKHQhWjIpO7QJOjgNKLMpKzgli-EVWHgtSzMpS7cxang9


Тагове:   маса,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив